top of page
kohtaamisia.jpg
Search
  • Writer's pictureTarumusiikki

Taide tuo tilaa Lappeenrannassa - alku erilaiselle keväälle

Updated: May 28, 2021

Suomen Valkonauhaliiton taidetyöpajat saapuivat Lappeenrantaan 12.-13.3.2020

Taide tuo tilaa -työpajoissa Heikintalolla, Katajapuussa ja Keltun päiväkodilla otettiin pieni lepohetki arjesta taiteen ja musiikin keinoin. Työpajojen aiheena tänä keväänä oli pohtia omaa hyvinvointia erityisesti sosiaalisen median, pelaamisen ja älylaitteiden käytön kannalta. Työpajat toteutettiin Alli Paasikiven säätiön tuella ja ovat osa Valkonauhaliiton ennaltaehkäisevää päihde- ja mielenterveystyötä ja perhetyötä.


Saimaan ammattiopisto Sammon väkeä
Saimaan ammattiopisto Sammon väkeä

Heikintalo on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka toiminnan tavoitteena on vahvistaa työelämäosallisuutta, yhteisöllisyyttä ja osallistumismahdollisuuksia. Heikintalon väki toivoi erityisesti kuvataidepainotteisia työpajoja. Työpajoissa tehtiin rentoutumisharjoituksia ja koostettiin oma aarrekartta hyvinvointia ja rentoutumista auttavista asioista elämässä. Kuuntelimme myös jokaisen osallistujan ´omaa´ musiikkia, ja pohdimme mitä hyviä ja huonoja puolia esimerkiksi sometuksessa ja pelaamisessa voi olla.

Nuorten kuntoutumissyksikkö Katajapuu on psykososiaalista kuntoutusta tarvitseville nuorille aikuisille tarkoitettu kuntouttavan asumispalvelun yksikkö. Katajapuun työpajassa jatkettiin some-riippuvuuden ja somen käytön positiivisten vaikutusten pohtimista ja osallistujat tekivät itselleen voimia antavan ´huoneentaulun´.


Taidetyöpajojen satoa
Taidetyöpajojen satoa

Musiikkipajoista alkoi uusi, erilainen kevät

Musiikkihyvinvointia! -luento ja yhteislaulutilaisuus peruuntui covid-19 -rajoitusten vuoksi, mutta 13.3. Keltun päiväkodissa järjestettiin vielä Valkonauhan viimeiset työpajat keväällä 2020. Lauloimme ja nautimme yhdessä olosta, tutustuimme erilaisiin soittimiin ja kokeilimme esimerkiksi djemben, tuulikellon ja kellopelipalojen soittamista. Aamupäivän musiikkipajat lopetettiin yhteiseen huivitanssiin. Iltapäivällä ympäri Suomea jo kiirivät monenlaiset epävarmat ja haparoivatkin uutiset siitä, että koronavirus on rantautunut myös Suomeen.

Taide tuo tilaa -työpajat muuttivat loppukevääksi hurjan digiloikan saattelemana Youtubeen, kuten monet muut taidetoiminnat Suomessa. Kiitos Lappeenrannan Valkonauhayhdistykselle työpajojen mahdollistamisesta ja kaikille osallistujille aktiivisuudestanne työpajoissa. Muistetaan aina välillä ottaa taukoa uutisvirrasta, somettamisesta ja etätyöskentelystä tietokoneella. Taide tuokoon ajatuksillemme ja tekemisellemme tilaa ja uudenlaisia näkökulmia!


27 views0 comments
bottom of page