Search
  • Taru Koivisto

On the road again


Antti Asunmaa

Antti Asunmaa kutsuu itseään mobiiliterapeutiksi (mobiili-sana on peräisin latinasta ja tarkoittaa liikkuvaa, siirrettävää) ja hän vieraileekin työssään monenlaisissa yhteisöissä. Antti ohjaa musiikkiryhmiä ja toimii musiikkiterapeuttina nuorille, aikuisille ja ikäihmisille; mielenterveyskuntoutujille, erityisryhmille ja psykiatrisista sairauksista kärsiville. Laulavaksi kulkuriksikin olen kuullut Antin itseään tituleeraavan, ja hänet voi bongata myös trubaduuri-keikalta jostakin päin Suomea. Antti on yksi Tarumusiikin musiikkiterapeuteista ja sen lisäksi hän pitää yksityisvastaanottoa omassa Musiikkiterapia Andante - yrityksessään.


Antti Asunmaa kertoo: “Työskentelen mobiiliterapeuttina eri hoitopaikoissa. Yhdessä paikassa eräs nainen alkaa laulaa sävelmää: Ka-kaa! kun saavun paikalle. Vastaan hänelle samalla riimillä: Ka-kaa! Hän ei pysty puhumaan ja viestimme vastavuoroisen laulun avulla. Toinen asukas toivoo samaa laulua joka kerta ja alkaa usein itkemään sen aikana. Kolmas ottaa kädestä kiinni ja auttaa kantamaan soitinpussia autolle. Tällä viikolla huomasin ilokseni, että eräs hoitaja lauloi samaa säveltä pedissä olevan naisen kanssa: Ka-kaa!”


Musiikkiterapiaa nuorille


“Oman käsitykseni mukaan moni on varsin kiinnostunut tästä toiminnallisesta terapiamuodosta nimeltään musiikkiterapia. Olen saanut huomata työhistoriani aikana, että musiikkiterapia on sopiva hoitomuoto nuorelle, jolle keskustelu hankalista asioista on syystä tai toisesta vaikeaa", Asunmaa toteaa. "Monen nuoren asiakkaan kanssa ilman musiikkia voisi olla umpikujassa. Joskus kun olen kysynyt hieman kuulumisia, nuori ei ole halunnut tai osannut sanoa mitään. Olemme alkaneet kuuntelemaan hänelle ajankohtaista musiikkia ja yhteys on syntynyt. Tällaisessa terapiassa musiikki on ollut pääasiallinen kommunikaatiomuoto. Kaikille nuorille keskusteluun perustuva terapia ei olisi ensisijainen valinta.”


Uudenmaan musiikkiterapeutit kampanjoivat musiikkiterapian tienoilta tämän vuoden aikana. Tavoitteena on tuoda näkyville musiikkiterapian monia muotoja: musiikkiterapeutteja työskentelee esimerkiksi lastenpsykiatriassa, sairaaloissa, kouluissa, ikäihmisten parissa, nuorten palveluissa, avh-kuntoutuksessa, riippuvuuskuntoutujien parissa, tutkijoina, järjestöissä ja erityisryhmien kuntoutuksessa.


“Aloitimme kampanjan nuorten musiikkiterapiaan liittyen tänä keväänä. Haluamme tavoittaa nuoria ja heidän kanssaan työskenteleviä ja lisätä tietoutta musiikkiterapiasta hoitomuotona. Suunnitelmissamme on mennä pitämään demoja ja kertomaan terapiamuodosta syksyn tullen eri tahoille”, kertoo Antti Asunmaa.


Syyskuussa iltojen pimetessä levylautaselle voi laittaa pyörimään Antin valinnan:

Leonard Cohenin "Anthem".

Ring the bells that still can ring. Forget your perfect offering. There is a crack, a crack in everything. That’s how the light gets in. - Leonard Cohen


75 views0 comments
Tarumusiikki Oy

+358405634566 pvm/mpm

tarumusiikki@gmail.com

Käyntiosoite Nuijamäki 6 C 02730 Espoo

Postiosoite Lansantie 25 A 02630 Espoo

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2018 Tarumusiikki Oy