top of page
kohtaamisia.jpg
Search
  • Tarumusiikki

Ida: Musiikki ja sen merkitys mulle

Updated: May 28, 2021


Kesälomalla moni nuori tekee kesätöitä. Espoon kaupunki on tukenut jo vuosia nuoren palkkaavia yrityksiä kesäsetelillä, niin myös tänä vuonna. Tarumusiikissa työskenteli kesäkuussa kahden viikon ajan kesäsetelin saanut Ida Lindholm, joka kirjoitti osana työtään blogitekstin, jonka nyt saamme lukea.


Vastuullinen kesäduuni -kampanja muistuttaa työnantajia tarjoamaan laadukasta ja vastuullista työtä nuorille. Meidän vastuullamme on, että seuraavat työsuhteen ehdot täyttyvät:

  1. Hyvä hakijakokemus

  2. Mielekäs työ

  3. Perehdytys ja ohjaaminen

  4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

  5. Kohtuullinen palkka

  6. Kirjallinen työsopimus ja todistus

Lue lisää Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta: https://kesaduuni.org

 

Mitä musiikki mulle merkitsee? No musiikki on mulle päivittäinen asia. Sitä tulee kuunneltua aina vähintään tunti joka päivä. Mä kuuntelen musiikkia aina koulumatkoilla ja en voisi elää ilman Spotifytä. Musiikki saa mut rentoutumaan ja ajattelemaan asioita. On kiva saada sellanen oma pieni rauha täynnä olevassa bussissa. Mun koulumatkat kestää aina per suunta sellaset 30 minuuttia, niin siinä kerkee hyvin olla vaan sekä kuunnella musiikkia ja sitä kautta rentoutua.

Kuva: Ida Lindholm

Meillä on myös autossa ollessa aina radio päällä. Me lauletaan yhdessä perheen kanssa ja nautitaan hyvästä musiikista. Tykätään myös kattoa perheen kanssa yhdessä musiikki ohjelmia telkkarista. Meidän lemppariohjelmia on The Voice of Finland ja Vain elämää. Ne on meidän sellaiset yhteiset hetket kiireisen arjen keskellä.

Musiikki on myös mulle ja mun parhaalle kaverille yhteinen ajanviete. Me tykätään molemmat käydä festareilla ja keikoilla. Me käydään yhdessä useita kertoja vuodessa erilaisissa musiikkitapahtumissa ja musiikkiin liittyvissä tapahtumissa. Käydään siis ihan keikoilla ja festareillla, mutta myös artistien meet and greeteissä ja muissa ilmaistapahtumissa. Mun paras kaveri on vieny asian myös ihan next levelille, kun se käy aina vaan kun on mahdollista niin moikkaamassa sen lempiartistia lentokentällä, kun se on lähdössä jonnekkin tai tulossa jostain. Me myös kuunnellaan aina musiikkia yhdessä ollessamme ja emme voisi elää ilman kajareita. Ollaan menossa myös molemmat jopa talkootöihin festareille nyt kesällä.


Kuva: Ida Lindholm

Ite tykkään festareista ja keikoista hyvän musiikin takia, mutta myös sen mahtavan fiiliksen takia, kun kaikki on tullut sinne täysillä nauttimaan lempiartisteistaan. Ne on vaan sellasia juttuja, joita ei voi ymmärtää, jos ei oo ite paikanpäällä. Mun on aina pakko käydä vähintään yksillä festareilla kesän aikana ja keikoilla tulee käytyä useamman kerran vuodessa. Seuraan myös erilaisissa sosiaalisen median palveluissa mun lempiartisteja, radiokanavia sekä levy-yhtiöitä. On kiva, kun voi seurata niitten elämää päivittäin.

No musiikki on sit tietenki erittäin tärkeessä osassa luistelua eli treeneissä tulee kuunneltua valtavat määrät erilaista musiikkia. Luistelussa musiikki on aivan valtavassa roolissa ja se olisi aika laimeeta, jos ei olisi musiikkia johon eläytyä. Musiikin avulla me pystytään eläytymään meidän ohjelmaan ja löydetään yhteinen tahti johon luistella.

25 views0 comments
bottom of page